نویسنده: محمد مراقی دوشنبه، 15 آبان 1396
ساعت 23:04

نقد و بررسی بازی ایرانی گیج

4.14 از 5

تصویر حماقت در قالب بازی | نقد و بررسی بازی ایرانی گیج

همواره یکی از ویژگی های جالب بازی های ویدیویی که بازیبازان ارتباط خوبی با آن برقرار می‌کنند، فعالیت هایی است که برای عبور از برخی مراحل بازی، باید در دنیای واقعی انجام دهند. عاملی که باعث موفقیت بسیار زیاد Pokémon GO شد هم دقیقا همین عامل اجبار گیمر به دنبال کردن موضوعی مرتبط به بازی اما در دنیای حقیقیست. در بازی هایی نظیر Uncharted، Fallout و خیلی های دیگر، از این قبیل مراحل – به طور بسیار جزئی و کوتاه – وجود داشتند اما در هیچ یک از آنان تمرکز گیم پلی بازی به طور کامل روی این ویژگی نبود. به تازگی یکی از بازیسازان ایرانی، بازی معمایی جدیدی را منتشر کرده است  که برای حل معماهای آن باید از جای خود بلند شوید و فعالیت های مختلفی را انجام دهید. این بازی که گیج نام دارد، به زیبایی هرچه تمام بازیبازش را سرگرم می‌کند و گزینه‌ی بسیار مناسبی برای بازی کردن در دورهمی های دوستانه و اوقات خوش‌گذرانی است. در ادامه‌ی مطلب با بازی‌مگ همراه باشید تا به بررسی بازی گیج، ساخته‌ی استدیوی پله بپردازیم.

Gij

بازی گیج، یک بازی معمایی است که با مراحل انتزاعی‌اش در آن نیاز زیادی به فکر کردن و به خرج دادن خلاقیت، خواهید داشت. در این بازی باید از جای خود بلند شوید، بچرخید، راه بروید، به جهات روی برگردانید و فعالیت هایی به ظاهر احمقانه انجام دهید. به طور کلی در این بازی 100 مرحله‌ی مختلف وجود دارد که با کمی هوشمندی و زیرکی می‌توانید در کمتر از 1 ساعت هم آنها را به پایان برسانید. اما اگر معما های درون مراحل را دست کم بگیرید و ساده ترین راه‌حل ممکن که در اولین وهله به فکرتان می‌رسد را، راه‌حل اصلی معما و روش عبور از آن مرحله در نظر بگیرید، به مشکل برمی‌خورید و باید ساعت‌ها بر روی مراحل مختلف بازی فکر کنید. البته به شرطی که از راهنمای مراحل تعبیه شده در بازی که بعد از 3 دقیقه در هر مرحله در دسترس قرار می‌گیرد، استفاده نکنید و بخواهید تمامی معما های درون بازی را خودتان به تنهایی انجام دهید.

البته می‌توان گفت خیلی از این 100 مرحله در اصل معما به حساب نمی‌آیند و گوینده در آنها به شما دستور انجام کاری را می‌دهد که از دید اطرافیان بسیار احمقانه به نظر می‌رسد. برای مثال در یکی از مراحل ابتدایی بازی، باید بینی‌تان را به نمایشگر گوشی‌تان بچسبانید و به سمت بالا (سقف خانه یا آسمان) نگاه کنید. نکته‌ی جالبی که در این قسمت وجود دارد این است که گوینده در اینجا به شما اعلام نمی‌کند کاری را که درخواست انجامش را از شما داشته، به پایان رسیده است و تنها لازم است بینی‌تان را از روی صفحه نمایشگر بردارید تا به مرحله بعد بروید. از همین رو دقایقی متوالی، با یک بینی چسبیده به صفحه نمایشگر گوشی‌تان، به آسمان خیره می‌شوید و منتظر دستوری از سوی گوینده‌ی بازی هستید تا به شما اعلام کند که می‌توانید به مرحله‌ی بعدی بروید. اینجاست که اگر بازی را در یک دورهمی یا جمعی دوستانه انجام دهید، دیگران از انجام چنین کارهای مضحکی توسط شما شگفت‌زده می‌شوند و به هیچ وجه نمی‌توانند جلوی خنده‌ی خود را بگیرند. از همین رو می‌توان بازی گیج را یک بازی سرگرم کننده‌ی مخصوص جمع به حساب آورد که باید در دورهمی ها آن را انجام دهید و به فعالیت های احمقانه‌ی یکدیگر بخندید.

گیج

به طور کلی تمام محتوای بازی گیج از سه بخش تشکیل می‌شود. بخش اول مربوط به 100 مرحله‌ی انتزاعی بازی می‌شود که در آنها به حل کردن معما های متنوع و بعضا بسیار دشوار می‌پردازید و دستورات مختلف را انجام می‌دهید. بخش دوم و سوم هم به ترتیب مربوط به گوینده‌ی درون بازی و موسیقی متن های گوشنواز آن می‌شوند. گوینده‌ای که در بازی با بازیباز صحبت می‌کند و هویت نامعلومی هم دارد، علاوه بر اینکه صدای خوب و لحن دوستانه‌ای دارد، از همان اولین مرحله‌ی بازی سریعا با گیمری که درحال تجربه‌ی گیج است، دوست می‌شود و با چند شوخی جالب طی مراحل مختلف به خوبی خودش را در دل مخاطب جای می‌دهد. علاوه بر گوینده، دیگر محتوای صوتی بازی را موسیقی متن هایی تشکیل می‌دهند که اغلب با پیانو نواخته شده‌اند و احساس بسیار خوبی را به همراه دارند. این موسیقی متن‌ها به هیچ وجه طی تمام مراحل بازی یکنواخت نخواهند بود و با عبور از مراحل مختلف، شاهد موسیقی متن های متنوعی هستیم که احساس بسیار خوبی را برای بازیباز در حال تجربه‌ی گیج، بوجود می‌آورند.

به طور کلی بازی گیج که محتوای آنچنانی ندارد و مطمئنا توسط تیم بسیار کوچک با منابع محدودی هم به توسعه رسیده است، بازی خلاقانه‌ای است که با تجربه‌ی آن در دورهمی های دوستانه اوقات خوشی را رقم خواهید زد. این بازی به نحو احسن ثابت کرده است که یک بازی موفق به تنها چیزی که برای موفق شدن نیاز دارد، یک ایده‌ی خلاقانه است تا بتواند طی ساعت‌های طولانی، مخاطبانش را سرگرم کند. بازی گیج توسط پله استدیو به توسعه رسیده است و هم‌اکنون می‌توانید آن را از کافه‌بازار برای تجربه در سیستم عامل اندروید (تنها پلتفرم مقصد بازی) دریافت کنید.

    دانلود بازی ایرانی گیج

  • هیچ نظری یافت نشد
لطفا برای ثبت نظر خود وارد شوید و یا ثبت نام کنید.